Patates birçok insanın
vazgeçilmezidir. Kızartması, püresi, yemeği hepsi güzeldir. Kilo aldırma derdi olmasa insan her öğün
patatesle beslenebilir benceJ
Bu tarif eski zamanlardan. Hatırlar
mısınız bilmem yıllar önce Pınar Altuğ’ un bir yemek programı vardı. O programı
çok izlerdim. Oldukça güzel tarifler verilirdi. Oradan aldığım birkaç tarifi
yıllardır uygularım. Bu tarif de onlardan biri. Ben mükemmele ulaşmak adına malzeme
ölçülerinde biraz oynamalar yaptım.
Sitede daha önce ev yapımı kumpir de
yayınlamıştım. Kremalı
kumpir diğerine göre daha sade bir tarif. Ama sade olması sizi yanıltmasın oldukça
lezzetli. Hem salata hem de hamur işi niyetine
sayılabilecek bir tarifle sizleri baş başa bırakıyorum. Afiyetler olsun..
MALZEMELER:
7 adet orta boy haşlanmış patates
1 kutu süt kreması
¾ su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
200 gr küçük doğranmış salam
Tuz
Süslemek için: pul biber
YAPILIŞI:
1. Patatesler sıcağa yakın ılıkken
içerisine önce tereyağı ve ½ su bardağı kaşar eklenir. Patates ezici yardımıyla
ezilir. Hafif karşınca içerisine krema ve zeytinyağı eklenir. İyice ezilir. İçerisine
salam eklenir ve kaşıkla iyice karıştırılır.
2. Büyük boy bir dikdörtgen borcamın(kenarları
tırtıklı şu tarifteki borcam) tabanına kalan kaşar serpilir. Patatesli karışım borcama
yayılır ve üzerine kaşıkla bastırılarak düzeltilir. Üzerine hafifçe pul biber serpilir ve önceden 180 derecede ısıtılmış
fırında 15-20 dakika pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder