Hepinize kucak dolusu bir merhabaJ Sizleri uzun süre yalnız bıraktık kusurumuza bakmayın.
İş, güç derken blogu maalesef bir süre boşladık. Ama bu arada boş durmadım
tarifler biriktirdim. Hepsini sizi çok bekletmeden birer birer yayınlayacağım
inşallah.
İlk tarifimiz herkesin zor diye
düşündüğü ama biraz el becerisiyle kolayca yapılabilecek bir tarif: şöbiyet. Şöbiyet
benim şerbetli tatlılar arasında en sevdiklerimdendir. Dışı çıtır içi yumuşacık
bu güzel tatlı denemeye değerJ
MALZEMELER:
Hamur için:
1 yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı sirke
Birkaç damla limon
½ paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Şerbet için: 4 su bardağı şeker+ 3,5
su bardağı su+ ¼ limon suyu
Açmak için: Buğday nişastası
Üzeri için: 125 gr tereyağ
İç malzemeleri: antep fıstığı,
kaymak
YAPILIŞI:
1-Şerbet için su ve şeker ocakta
kaynamaya bırakılır. Kaynayınca içerisine limon eklenir. Bir iki dakika
kaynatılıp ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.
2- Hamur malzemelerinin tamamı
karıştırılır ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir.
3- Hamurdan yumurta büyüklüğünde
parçalar koparılır ve yuvarlanır. Parçaların her biri nişasta yardımıyla pasta
tabağı büyüklüğünde açılır. Parçalar üst üste dizilir ve her kata az miktarda
nişasta serpilir.
4- Açma işlemi bittikten sonra üst
üste dizilen hamurların tamamı birlikte merdane yardımıyla açılarak inceltilir.
Hamur inceliği ½ cm olunca hamurdan 10 cm lik kareler kesilir.
5- Her bir karenin içine 1 tatlı
kaşığı kaymak ve bir çay kaşığı fıstık eklendikten sonra bir kenarından üçgen
şeklinde kapatılır. Bütün hamur şekillendirildikten sonra tepsiye dizilir. Üzerine
eritilmiş tereyağ gezdirilir.
6- Önceden 160 derecede ısıtılmış
fırında 15 dk kadar pişirilir. Sonra fırının derecesi 190 dereceye yükseltilir
ve fırının kapağı açılarak pişirme işlemine devam edilir. Şöbiyetlerin üzeri kızarınca
fırından alınır.
7- Şöbiyetlerin biraz sıcağı kırılınca
üzerine soğuk şerbet dökülür. Dinlenmeye bırakılır. Fıstıkla süslenerek servis
edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder