İş güç telaşı bir de Ramazanın tatlı telaşı birleşince yazmayı
biraz ihmal ettim maalesef. Ama kendimi affettirmek için size çok pratik ve
oldukça lezzetli bir bayram ikramıyla baş başa bırakacağım. J
Sütlü ve yumuşak tatlılarla pek aram olmadığı için, bir
sitede gördüğümde bu tarif hiç dikkatimi çekmemişti. Ama ikiz annesi, ultra
çalışkan, her şeye yetişen(maşallahJ) Yelizim bu tatlıyı bana
tattırdığında fikrim değişti. Tadı hani şu meşhur yemeye doyulmayan raffaello
çikolatalarına benziyor. Bayramda ikramlık olarak hatta şeker niyetine bile
sunabilirsiniz. Bir çırpıda bitirildiği için iki ölçü yapmanızı tavsiye ederim.
Mübarek Ramazan ayını tekrar kavuşmak dileğiyle uğurlarken
bayramı karşılıyoruz. Hepinize sevdiklerinizle sağlıklı mutlu huzurlu bir
bayram geçirmenizi diliyorum. Sevgiler…
MALZEMELER:
3 su bardağı
süt
7 yemek
kaşığı irmik
7 yemek
kaşığı toz şeker
1 poşet krem
şanti
Üzeri için: Hindistan
cevizi ve çiğ kabukları soyulmuş badem
YAPILIŞI:
1. Tencereye sütü, irmiği ve toz şekeri alın.
Muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin. Pişince ara sıra
karıştırarak soğutun.
2. Soğuyunca bir poşet toz krem şantiyi kaşık
ile karıştırarak muhallebiye yedirin. Yanınıza bir kase su alın.
3. Muhallebi karışımından elinizle toplar
yaparak hindistan cevizine bulayın. (Elinizi arada su ile ıslatabilirsiniz.)
Topları tabağa yerleştirip üzerlerine badem batırın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder