Bu
salataları yazın başında balkonumuzda hafta sonu keyfi yaptığımız gün
yapmıştım. Her güzel anların ve tatların ardından olduğu gibi bunu sık sık yapalım, tekrarlayalım demiştik ama yaz sonu geldi ve
ne salataların ne de balkon sefasının tekrarı henüz olmadı. Neyse patlıcanın en
bol olduğu bu günlerde oğluma ( o şimdi annanesi, babaannesi ve dedeleri ile
Elazığ’da) da kavuşunca yaz bitmeden yaparız inşallah. Çok özledim onu.
Salatalara
gelince patlıcan zaten başlı başına bir lezzet bence, bir de közlenince içine
ne katarsanız harika sonuç veriyor.
Bunun en çok
yapılan iki versiyonunu şimdi sizlerle paylaşacağım.
YOĞURTLU
PATLICAN SALATASI:
3 adet orta
boy patlıcan
2 yemek
kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı
yoğurt
5 diş
sarımsak
Tuz
Yapılışı:
1.Közlenerek
kabukları soyulan patlıcanlar kesme tahtasında püre haline gelinceye kadar
kıyılır.
2.Diğer
yanda yoğurt, sarımsak, zeytinyağı, tuz iyicene karıştırılır.
3.Sonrasında
yoğurtlu karışım ile patlıcanlar özleşene kadar karıştırılır ve servis tabağına
alınır.
EKŞİLİ
PATLICAN SALATASI:
Malzemeler:
3 adet orta
boy patlıcan
3 adet
çarliston biber
3 yemek
kaşığı zeytinyağı
2 yemek
kaşığı nar ekşisi
Yarım limon
suyu
2 diş
sarımsak
Tuz, pul
biber
Yapılışı:
1.Közlenerek
kabukları soyulan patlıcanlar kesme tahtasında küçük küçük kıyılır.
2.Çarliston
biberlerde aynı şekilde önce közlenir sonra da küçük parçalar haline gelinceye kadar
kıyılır.
3.Sonrasında
biber ve patlıcanlar karıştırılır ve içerisine nar ekşisi, zeytinyağı, tuz,
dövülmüş sarımsak, limon suyu eklenerek son kez harmanlanarak servis tabağına
alınır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder