Tanıdığım ve sanırım tanıyacağım en lezzetli ellerden yediğim rahmetli canım ananeciğimin yaptığı bu yemeği şimdilerde annem yapıyor bize ve oğluşum da bayıla bayıla yiyor:)
Malzemeler:
Yarım kg. ince bulgur
1 su bardağı kadar sıcak su(bulguru ıslatmak için)
1 adet kuru soğan(rendelenmiş)
1 avuç kuru reyhan(ufalanmış)
Kimyon, karabiber, kırmızıbiber, tuz
2 yumurta
Kızartmak için fındık yağı
Mevsimindeyse 2 adet domates(rendelenmiş)
değilse 3 yemek kaşığı domates sosu
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı:
1.Bulgur biraz tuz ile birlikte üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edilerek kapağı kapalı büyükçe bir kasede 15 dk. kadar bekletilir.
2.Kıyma, soğan,reyhan,baharatlar ve tuz ile birlikte karıştırılır. Suyunu tamamen çekerek demlenmiş olan bulgur ile diğer malzemelerle karıştırılmış kıyma iyi bir şekilde yoğrulur. Macun kıvamına gelen harca ızgara köfte büyüklüğünde yassı olarak şekil verilir. İyice çırpılmış yumurtaya bulanarak kızgın yağda kızartılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder