Uzun zamandır biraz boşladığım bloğumuza kolay ve lezzetli
bir kek tarifiyle geri döndüm. Sıcak bir çayın vazgeçilmez eşlikçisidir kekler.
Hafta sonu çay saatinde de güzel gider.
Aslında tatlı yiyelim, tatlı konuşalım diye bir kek tarifi
paylaşmak istedim. Ülkemizin zor bir sınavdan geçtiği bu günlerde hepimize sağduyu
ve anlayış lazım. Hep birlikte omuz omuza yürürsek güneşli günlerin bizi
beklediğine eminim. Sevgiler…
MALZEMELER:
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
½ su bardağı sıvıyağ
2 adet portakal kabuğu rendesi
2 su bardağı un
½ su bardağı buğday
nişastası
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Üzeri için: 3 yemek kaşığı portakal reçeli, ceviz, hindistan
cevizi
YAPILIŞI:
1. Öncelikle yumurtaları ve şekeri 5 dakika çırpın. Üzerine
sıvı malzemeleri ekleyin. Daha sonra unu, nişastayı, kabartma tozunu, vanilyayı
eleyerek karışıma katıp güzelce çırpın.
2. Hazırlanan karışımı yağlanmış kek kalıbına dökün.
3. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında iyice kabarıncaya
kadar pişirin. İyice kabarınca fırının derecesi 150 dereceye düşürün ve bu
şekilde pişirmeye devam edin. Pişince 10 dk. kadar fırında bekletilir.
4. Daha sonra fırından çıkartın ve henüz soğumadan üzerine
portakal reçeli sürün. Ceviz ve Hindistan cevizi ile süsleyip ılıkken servis
edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder