Benim dışarıda tüketmekten hoşlanmadığım bazı ürünler var. Tavuk döner de bunlardan biridir. Hazır olarak alınca içerisinde ne olduğundan emin olamıyorum. Evde yapınca ise içim rahat J Bu tarifi diyetlerinizde de rahatça tüketebilirsiniz. Hem çok lezzetli hem de hafif. Tavuğun en güzel hallerinden biri bence…
MALZEMELER:
400 gr kemiksiz tavuk but
300 gr tavuk göğüs
2 adet çarliston biber
1 adet tatlı kırmızı biber
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Tuz, pulbiber
YAPILIŞI:
1- Tavuk etleri buzlukta tamamen sertleşinceye kadar bekletilir. Sertleşince buzluktan çıkarılır ve biraz buzu çözdürülür(Tamamen çözdürürseniz ince doğrayamazsınız.). Hafifçe çözülen tavuklar döner şeklinde ince ince doğranır.
2- Geniş bir tavada yağlar eritilip kızdırılır. İçerisine ince doğranmış sarımsaklar eklenir. Sarımsakların kokusu çıkınca içerisine küçük doğranmış biberler eklenir.
3- Biberli karışıma eklenen tavuklar kısa bir süre yüksek ateşte kavrulur. Etlerin rengi biraz dönünce kapağı kapatılır ve hafif ateşte pişmeye bırakılır.
4- Pişmeye yakın ateşin derecesi yükseltilir. Tavanın kapağı açılır. Tuz ve pul biber eklenerek harlı ateşte bir süre karıştırılarak kızartılır. İyice kızarınca servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder