11 Eylül 2012 Salı

FIRINDA KREMALI PATATES



Eğer sizde patatesin her halini sevenlerdenseniz bu haline bayılacaksınız demektir. Çok uzun zamandır aklımda olan bu patatesleri sonunda hafta sonu hazırladığım yemeğinin yanına yaptım. Farklı bir lezzet olduğundan evdekilerin pek sevmeyeceğini düşünmüştüm ama ana yemeği geçip günün birincisi oldu, ana yemekle beraber tabaklarına almalarına rağmen ikinci kez alıp tepsiyi silip süpürdüler. Bu durumda beni, hemen hemen her yemeğin yanına garnitür olabilecek bu yemeği, bir an evvel tekrardan yapma konusunda heveslendirdi.




MALZEMELER:
4 adet orta boy patates
1 su bardağı süt
½ paket krema
2 diş sarımsak
Kekik ,tuz
Karabiber, kırmızı biber
Muskat rendesi
100 gr. kaşar peyniri

YAPILIŞI:

Soyulmuş patatesleri ince halkalar halinde dilimleyip su dolu bir kapta bekletin. Bu arada büyükçe bir karıştırma kabının içindeki sütün içine sarımsakları rendeleyip  sonrasında içine krema ve baharatları ilave edip hazırlanan karşımın içine dilimlenmiş halka patatesleri ekleyin. Dikdötgen bir fırın kabına karışımla birleşmiş patatesleri döküp 170 ‘C de ısıtılmış fırına 20- 30 dakika kadar pişirin. Patateslerin pişmeye yüz tuttuğu anda rendelenmiş kaşarı üzerinde döküp son 5 dakika pişmesi için tekrardan fırına sürün. Sonrasında leziz patatesler her yemeğin yanında yenmeye hazırdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder