"Ab-ı hayatın çeşmesi aşıkların visalidir
Sohbeti aşk ile eder, susamışları yakmaya "
Yunus Emre
Yunus Emre

Bu adı telaffuz edince yukarıdaki bilgileri ve resimleri sizlerle paylaşmadan edemedim. Tarifimize gelecek olursak, eşimin muhteşem buluşlarından bir yenisi bu. Bu adı da kendi verdi içeceğine! Mutfağa pek girmez girince de böyle kendine özgü, en doğalından şeyler yapar bizlere. İtiraf ediyorum yaparken “ay bu nasıl bir şey olur ki” diye geçirdim içimden ama içince fikrim tamamen değişti, şiddetle tavsiye ediyorum.
12 adet kuru kayısı
6 adet kuru incir
1 avuç kuru üzüm
1 portakal
3 adet karanfil
1 su bardağı toz şeker
2 litre su
Yapılışı:
Kayısı ve incirlerküp küp doğranır. Portakalların her bir dilimi ikiye bölünür. Şeker hariç tüm malzemeler iki litre suyun içerisinde kaynatılır. Kaynamaya başlayınca şeker ilave edilir. Malzemeler püre haline getirilebilecek kadar pişirilir. Karanfiller çıkarıldıktan sonra blender dan geçirilir. Ilınınca bir sürahiye boşaltılan şurubumuz meyve konsantresi halinde olacaktır. Yarı yarıya sulandırılarak içilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder