Somon balığı bildiğiniz gibi oldukça yağlı bir balık. Yüksek vitaminler de içeriyor. Hem kendimiz hem de çocuklarımız için faydalı bir besin kaynağı. Portakal, somona o kadar yakıştı ki balık yemeyenlere bile sevdirdi.:) Siz de portakal mevsiminde bu tarifi bir an önce deneyin, vazgeçemeyeceksiniz…
Malzemeler:
4 parça somon fileto
2 yemek kaşığı zeytinyağı
4 adet defneyaprağı
2 adet portakal
Tuz, karabiber
Yapılışı:
1- Geniş bir teflon tavada yağ kızdırılır.
2- Somon filetoların her iki yüzü de beşer dakika harlı ateşte pişirilir.
3- 1,5 portakalın suyu sıkılarak balıkların üzerine gezdirilir.
4- Yarım portakal dilimlenerek, tavadaki boş kısımlara yerleştirilir.
5- Balıkların üzerine defneyaprakları da yerleştirildikten sonra kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir.
6- Pişmeye yakın bir kez çevrilen balıkların üzerine tuz ve bol miktarda karabiber eklenerek roka salatası eşliğinde servis edilir.
Yemekte kullanılan somon, norveç somonu mu? yerli somon mu ?
YanıtlaSilYerli somon kullandım. Daha önce norveç somonuyla da denemiştim. İki şekilde de lezzetli oluyor. Ama norveç somonu yerli olana göre yağlı olduğu için biraz daha ağır:)
YanıtlaSilhiç balık sevmeyen birisi olarak şahane bir sunumla servis etmissiniz.tebrikler.
YanıtlaSilTeşekkürler. Gerçekten balık sevmeyenler bile keyifle yiyor bu tarifi...
Sil